Video player inladen...

Wouter Beke wil met CD&V "De weg vooruit" nemen

CD&V-voorzitter Wouter Beke wil met zijn eigen stijl en weg het verschil maken met de andere partijen. Dat heeft hij gezegd tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. Hij maakte ook de slogan voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend: "De weg vooruit".

Wouter Beke keek met tevredenheid terug op de economische verwezenlijkingen en de sociale vooruitgang, een belofte die de regering volgens hem ingelost heeft. "Wij komen onze beloften voor meer dan 100% na en daar ben ik ten aanzien van al onze ministers die dit realiseren ontzettend fier op!", klonk het.

Beke had het vooral over stijl, iets dat volgems hem het verschil moet maken tussen CD&V en de andere partijen. "Ik ben rationeel... ik ben niet voortdurend zenuwachtig aan het twitteren en ik ben niet polariserend. Mijn stijl is jullie stijl. Dat is onze stijl om aan politiek te doen", zo ging hij verder.

Uiteraard had hij vooral de blik gericht op de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar. Grote veranderingen beginnen klein en lokaal en lokale politiek gaat over concrete problemen en personen, luidde het.

"Beschermen zonder af te schermen"

Concreet verwees Beke naar kwesties als veiligheid, terreur en criminaliteit die keihard bestreden moeten worden en naar de Vlaamse identiteit. "Wie in Vlaanderen woont, spreekt Nederlands en respecteert onze cultuur", maar dat betekent volgens Beke nog niet afschermen en muren bouwen. "Lokaal en open spreken elkaar niet tegen".

De CD&V-voorzitter is tevreden over het werk van zijn burgemeesters die volgens hem bij de beste in Vlaanderen behoren. "De weg vooruit!" is de slogan waarmee Beke naar de kiezer wil. Hij mikt daarbij op een miljoen huisbezoeken door partijleden. Die weg vooruit is volgens hem links noch rechts, maar die van fatsoen en redelijkheid, van respect, levenskwaliteit en gezond verstand.

Video player inladen...

Meest gelezen