Jasper Jacobs

Boekvoorstelling "De illegale Ghelamco Arena" afgelast na "haatmails en dreigementen"

De boekvoorstelling van "De illegale Ghelamco Arena" is afgelast "na haatmails met niet mis te verstane dreigementen". Dat laat auteur Ignace Vandewalle weten. 

In het boek, waarvan de inhoud gisteren bekend raakte, oppert Vandewalle dat er onregelmatigheden zijn gebeurd bij de bouw van de Ghelamco Arena in Gent. Bij de aanbesteding van het project zou geen concurrentie zijn toegestaan, terwijl de wet dat voorschrijft.  

Burgemeester Daniël Termont (SP.A) en AA Gent-voorzitter Ivan De Witte ontkenden alles met klem. Maar niet alleen bij hen lijken de beweringen in het verkeerde keelgat geschoten te zijn, want Vandewalle ziet zich naar eigen zeggen door haatmails genoodzaakt de boekvoorstelling, die voor woensdag was gepland, af te gelasten. 

"Na de vele haatmails en haatreacties op sociale media met niet mis te verstane dreigementen naar mijn fysieke integriteit en met verwijzingen naar het gewelddadig bezoeken van de boekvoorstelling, moet ik helaas de boekvoorstelling afgelasten", klinkt het. "Uit respect voor Standaard Boekhandel en omdat ik onder de huidige omstandigheden de veiligheid van mezelf en de bezoekers van de boekvoorstelling niet kan garanderen, lijkt mij dit de beste en meest menselijke oplossing. " Om te besluiten met: "De kruistocht naar de waarheid is eenzaam en vol doornen".

Meest gelezen