Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Doden en gewonden bij zware aardbeving in het zuiden van Peru

Vanochtend heeft een zware aardbeving met een kracht van 7.3 het zuiden van het Zuid-Amerikaanse land Peru getroffen. Toch werd er geen tsunami-alarm afgekondigd in de Stille Oceaan.

Het was een ernstige aardbeving op een diepte van meer dan 30 kilometer buiten de Peruaanse kust in de Stille Oceaan. De schok werd gevoeld tot in de hoofdstad Lima en vooral in het zuiden van het land en het noorden van Chili.

Volgens de hulpdiensten valt de schade al bij al nogal mee. Wel zijn er zeker twee doden en meer dan zestig gewonden gevallen in de zuidelijke provincie Arequipa. Een aantal huizen werden verwoest en een tiental dorpen zouden zonder stroom zitten.

De Peruaanse marine vond het toch niet nodig om een tsunami-alarm af te kondigen en ook Chili heeft dat niet gedaan. Toch zijn er nog altijd enkele tientallen mensen vermist en de kans is niet onbestaande dat het aantal slachtoffers nog gaat oplopen.

Meest gelezen