Neil deGrasse Tyson bevestigt: "Een nieuw seizoen van "Cosmos" is officieel echt"

In het voorjaar van 2019 zenden Fox en National Geographic Channel een nieuw seizoen van "Cosmos" uit, het legendarische programma over wetenschap en astronomie. Dat bevestigt presentator Neil deGrasse Tyson.

"De geruchten kloppen, de groep is opnieuw samen. Een nieuw seizoen van "Cosmos" is officieel echt." Met die boodschap bevestigt Neil deGrasse Tyson op Facebook dat een nieuw seizoen van de legendarische documentaire serie in de pijplijn zit.

De nieuwe afleveringen moeten in het voorjaar van 2019 klaar zijn. Fox en National Geographic Channel zullen ze uitzenden. Het nieuwe seizoen draagt de subtitel "Possible worlds" ("Mogelijke werelden").

Het eerste seizoen van "Cosmos" dateert van 1980. Toen was het de befaamde astrofysicus Carl Sagan die het programma presenteerde onder de noemer "A personal voyage" ("Een persoonlijke reis").

In 2014 volgde een tweede seizoen onder de noemer "A spacetime odyssey" ("Een odysee in de ruimtetijd"). Deze keer was het deGrasse Tyson die de presentatie voor zijn rekening nam. Hij zal ook het derde seizoen presenteren.

Meest gelezen