Nieuw vanaf februari: een opleiding voor lerarenopleiders

Volgende maand start in Vlaanderen een gloednieuwe en unieke opleiding voor lerarenopleiders. Het gaat om een opleiding om leraren die les geven in de lerarenopleidingen te ondersteunen en te professionaliseren.  Het doel is de nieuwe generatie leraren voor te bereiden op hun steeds complexer wordende taak, vertelt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).

"We willen dat de lerarenopleiders beter ondersteund worden en dat ze geprofessionaliseerd worden", zegt Crevits.  "De opleiding komt er ook op vraag van de lerarenopleiders zelf."

"De bedoeling is dat de lerarenopleiders de kneepjes leren voor het lesgeven aan toekomstige kleuterleiders, aan toekomstige leraren in basis-, secundair en hoger onderwijs", gaat Crevits verder. "Dat is een heel diverse groep." Tot vandaag bestaat er geen algemene opleiding voor lerarenopleiders, er waren alleen individuele initiatieven. Maar vanaf februari verandert dat dus. 

De lerarenopleiders kunnen via avondonderwijs 1 tot 2 jaar opleiding volgen. Crevits trekt daarvoor jaarlijks 200.000 euro uit. De minister benadrukt ook dat er niet zoveel landen zijn die al een dergelijk initiatief nemen. Er wordt dan ook vanuit het buitenland met veel interesse gekeken naar ons initiatief, klinkt het.

 

Meest gelezen