Nog een nieuwe kandidaat voor de Egyptische presidentsverkiezingen

In Egypte heeft zich op de valreep nog een nieuwe kandidaat aangemeld voor de presidentsverkiezingen van maart. Het gaat om de excentrieke voorzitter van voetbalclub Al-Zamalek, Mortada Mansour.  

Hij is onmiddellijk begonnen met het verzamelen van de benodigde 25.000 handtekeningen in ten minste 15 provincies. Hij heeft daar nog 10 dagen de tijd voor. Gisteren was al bekendgeraakt dat de voormalige stafchef van het leger, Samin Annan, de handschoen opneemt tegen zetelende president al-Sissi. Deze laatste heeft de steun van vrijwel het hele parlement. Hij zegt dat hij nu zijn laatste mandaat wil aanvatten. Mansour wordt niet als een serieuze mededinger aanzien. Hij is advocaat van opleiding maar hanteert een eerder onzindelijk en heftig taalgebruik. Hij is nog niet vervolgd omdat hij als parlementslid onschendbaar is.  

Meest gelezen