Vandaag een mooie winterdag, vanaf morgen regen, wind en storm op komst

Vandaag krijgen we eindelijk nog eens de zon te zien. Het blijft koud, met op de meeste plaatsen mooie opklaringen. Maar vanaf morgen slaat het weer om, en zit er storm in de lucht.

"Vanaf morgen begint een periode met geregeld felle regen en harde wind," zegt weerman Frank Deboosere. "Morgen kunnen er al windstoten voorkomen tot 80 kilometer per uur."

Het ziet er naar uit dat er in de tweede helft van de week een stevige storm aankomt. "Daar zijn we vrij zeker van, de meeste weermodellen voorspellen dat al een tijdje. Maar het exacte moment blijft wat gokken. Het kan donderdag overdag al stormen, maar het zou ook pas kunnen beginnen in de nacht van donderdag op vrijdag."

Sommige weermodellen voorspellen voor volgend weekend ook sneeuw, in de Ardennen zouden dat tientallen centimters zijn. Maar volgens Deboosere is het te vroeg om daar al iets over te zeggen: "Zeven of acht dagen van te voren het weer voorspellen, dat blijft moeilijk. Het kan nog helemaal de andere kant op. We zullen wel zien wat het wordt."

Meest gelezen