Video player inladen...

Piet den Boer is verruimings­kandidaat op stadslijst van Bart Somers in Mechelen  

De voormalige Nederlandse voetbalvedette van KV Mechelen Piet den Boer wordt de nieuwe trekker van M+, de onafhankelijken op de Mechelse stadslijst. Dat hebben burgemeester Bart Somers (Open VLD) en Kristof Calvo (Groen) aangekondigd op het gezamenlijke "Nieuwjaarsfeest voor Mechelen". 

Den Boer was in de jaren tachtig spits bij KV Mechelen. Met hem behaalde de ploeg de landstitel, de beker en de Europacup. Den Boer is afkomstig uit Rotterdam. Hij wordt dit jaar zestig. Na zijn voetbalcarrière werd den Boer bankier. 

Den Boer staat op het punt naar Mechelen te verhuizen en wil zich er meteen ook politiek engageren. “30 jaar na de geweldige en unieke prestatie met KV Mechelen wil ik me met heel veel enthousiasme inzetten voor de stad", reageert den Boer. "De stadslijst is een 100% positief en authentiek Mechels verhaal en daar schaar ik me heel graag achter.” 

"Piet is de perfecte verpersoonlijking van het positieve Mechelen dat we met de stadslijst uitdragen", reageert burgemeester Bart Somers (Open VLD). "Als stad moeten we immers durven dromen van het allerhoogste, net zoals Piet Den Boer er in 1988 met KV Mechelen in slaagde om dat wat onmogelijk geacht werd toch mogelijk te maken. Het is die wil om dingen in beweging te zetten die ervoor zorgt dat we als stad de afgelopen 18 jaar continu zijn blijven vooruit gaan. En daar wil de stadslijst Vld-Groen-M+ ook de komende jaren werk van maken.”

Kristof Calvo (Groen), zelf ook een voetbalfan, is erg enthousiast dat Piet Den Boer de stadslijst komt versterken: “Toen we hoorden dat hij naar Mechelen ging verhuizen, hebben we hem meteen gevraagd. Afgelopen zomer nog was Piet de ambassadeur van de goede doelenwerking van De Zomer is van Mechelen, onze festivalzomer. Piet heeft een groot hart en veel energie en is dus zeker een belangrijke aanwinst voor de Mechelse politiek.”

Meest gelezen