Reconstructie van eeuwenoude tempel Mithrascultus in Londen groot succes

De reconstructie van een eeuwenoude tempel voor de cultus van Mithras in Londen is een groot succes. Het Mithraïsme was een mysteriegodsdienst, uitsluitend voor mannen.  

Hij was erg populair bij de Romeinse soldaten soldaten, ambtenaren en kooplui. De tempel werd gebouwd in het jaar 250, maar werd pas herontdekt in een bomkrater in 1954. Het hoofd van de godheid werd pas gevonden op de laatste dag van de opgravingen, zeven meter onder de grond. Het financiële persagentschap Bloomberg kocht de gronden in 2010 en beloofde een authentieke heropbouw. Die is in november afgerond. De grottempel trekt nu zowat 600 bezoekers per dag. Van de 400 wereldwijd teruggevonden tempels zijn er  maar 4 in Groot-Brittannië, twee aan de Muur van Hadrianus op de scheiding met Schotland, één in Wales en dus één in Londen.

Meest gelezen