Villa waar koning Boudewijn overleed, wordt luxehotel

In Spanje heeft de gemeente Motril een milieurapport goedgekeurd dat toelaat om Villa Astrida tot een luxehotel om te vormen. Dat meldt een lokale krant. Het gaat om het landgoed waar koning Boudewijn in 1993 overleed.

Het was 30 jaar lang het vakantieverblijf van wijlen koning Boudewijn en wijlen koningin Fabiola, over afzienbare tijd moet het een luxehotel zijn: Villa Astrida, een landgoed in Motril in het zuiden van Spanje.

Volgens de lokale krant Ideal heeft de gemeente een milieu­rapport goedgekeurd dat toelaat om Villa Astrida tot een luxehotel om te vormen. Het landgoed is vandaag in handen van een stichting van naasten van Fabiola. Het gaat om een domein van 2,6 hectare.

Motril had eigenlijk al in februari vorig jaar het licht op groen willen zetten voor de verbouwingen, maar de procedure neemt veel tijd in beslag. Zo moet de stichting eerst een akkoord hebben met een hotelketen vooraleer de werkzaamheden kunnen beginnen.

Het was in Villa Astrida dat Boudewijn op 31 juli 1993 overleed, binnenkort 25 jaar geleden. Bij de verbouwingen zal onder meer een kapel worden opgericht om hem te eren.

Meest gelezen