Michelle Williams en Mark Wahlberg in "All the money in the world"
© 2017 by Entertainment Pictures

Wahlberg schenkt vergoeding nieuwe opnames aan goede doel, tegenspeelster Williams: "Onvergetelijke dag"

Mark Wahlberg gaat zijn vergoeding van 1,5 miljoen dollar voor de nieuwe opnames van de film "All the money in the world" doneren aan Time's Up, het fonds dat juridische steun biedt aan vrouwen die het slachtoffer werden van seksuele intimidatie. Hij doet dat nadat was gebleken dat zijn tegenspeelster Michelle Williams minder dan 1.000 dollar kreeg voor hetzelfde werk.

In november, amper een maand voordat de film zou uitgebracht worden, besliste regisseur Ridley Scott de film te herwerken: acteur Kevin Spacey, in opspraak gekomen door seksueel grensoverschrijdend gedrag, werd uit de film geknipt, en de scènes waarin Spacey meespeelde, werden opnieuw ingeblikt, met Christopher Plummer als vervangende acteur. 

Volgens Scott gingen de andere filmsterren ermee akkoord om de film opnieuw gratis op te nemen. Maar de krant USA Today onthulde dat Wahlberg 1,5 miljoen dollar ontving voor de 10 dagen durende nieuwe opnames. Williams daarentegen kreeg slechts 80 dollar per dag: minder dan 0,1 procent dan haar mannelijke collega. 

Maar Wahlberg moet de afgelopen dagen beseft hebben dat hij hier niet zo fraai uitkomt en heeft nu beslist om die 1,5 miljoen dollar aan het goede doel te schenken. "De voorbije dagen is mijn vergoeding voor de nieuwe opnames van 'All the money in the world' een belangrijk gespreksonderwerp geworden", schreef Wahlberg op Twitter. "Ik steun de strijd voor een eerlijke verloning 100 procent en ik doneer bijgevolg de 1,5 miljoen dollar aan het Time's Up-fonds voor juridische steun, in naam van Michelle Williams."

Williams reageerde alvast positief op de beslissing van Wahlberg en sprak van "een van de meest onvergetelijke" dagen uit haar leven. "Maar dit gaat niet over mij. Mijn medeactrices stonden aan mijn zijde en kwamen voor me op, mijn activistische vrienden leerden om mijn stem te gebruiken, en de machtigste mannen die de touwtjes in handen hebben, luisterden en handelden", zei ze.

Meest gelezen