Video player inladen...

3 maanden met uitstel en boete voor uitbaatster kinderhotel voor mishandeling 21 kinderen

De uitbaatster van een kinderhotel in Waregem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel en een boete van 300 euro voor de mishandeling van 21 kinderen. Vorige zomer schorste Kind en Gezin de vergunning van de crèche al.

De rechtbank oordeelde dat de uitbaatster van kinderhotel Cococinelle uit Waregem schuldig is aan mensonterende behandeling en slagen en verwondingen. Begin augustus moest de opvang de deuren noodgedwongen al sluiten nadat Kind en Gezin geoordeeld had dat er aanwijzingen waren dat de veiligheid van de kinderen in het gedrang kwam. Kind en Gezin schorste de vergunning van het kinderhotel.

De mishandeling was aan het licht gekomen na een klacht van de ouders van een zevenjarig kind dat vijf jaar lang in de opvang had verbleven en gedragsstoornissen vertoonde. 

De vrouw is nu veroordeeld tot een celstraf van drie maanden met uitstel en een boete van 300 euro. De rechter oordeelde wel dat de vrouw niet naar de cel moet omdat ze tot inzicht gekomen is en spijt heeft betuigd. Volgens de rechter stond ze ook onder grote werkdruk en veronderstelde ze verkeerd dat ze de opvoeding met harde hand moest overnemen. Bovendien werd de vrouw ook publiekelijk al gestraft en is de crèche gesloten.

Meest gelezen