2018 Invision

Aziz Ansari: "De date eindigde met seks, en volgens mij was dat met wederzijdse toestemming"

Aziz Ansari, de bedenker en een van de sterren uit de Netflix-serie "Master of none", wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Een 23-jarige vrouw stelt dat ze na een etentje met de acteur vorig jaar een slachtoffer is geworden. Ansari bevestigt de date én de seks na afloop, maar alles gebeurde - naar zijn aanvoelen - met wederzijdse toestemming.

Het magazine Babe kwam dit weekend met het verhaal van een 23-jarige vrouw die wenste anoniem te blijven. Zij stelt dat een etentje met de Amerikaanse acteur en komiek Aziz Ansari (34) op zijn appartement in Manhattan eindigde én uit de hand liep. "Het werd de verschrikkelijkste nacht van mijn leven", kopt het artikel. De dag nadien stuurde ze Ansari een bericht. "Ik wil je attent maken op je gedrag en hoe ik me er oncomfortabel bij voelde", luidde het. Ansari reageerde: "Ik heb de dingen duidelijk verkeerd begrepen en het spijt me oprecht."

In het artikel maakt de vrouw duidelijk dat ze de acteur zowel verbaal als non-verbaal liet verstaan dat ze niet geïnteresseerd was in een vrijpartij. Maar uiteindelijk kwam het tot orale seks. Intussen heeft de acteur gereageerd op de beschuldigingen. "Alles leek oké voor mij. Ik ben verbaasd en in de war als ik hoor dat dat niet het geval was voor haar", aldus Ansari.  

Ansari is een bekende stand-upcomedian, schrijver en acteur. Hij heeft het vaak over vrouwenrechten, gendergelijkheid en relaties. Voor "Master of none" kreeg hij vorige week nog een Golden Globe. Hij droeg op de uitreiking een pin voor Time's Up, het fonds dat vrouwen die het slachtoffer werden van seksuele intimidatie juridische steun biedt. 

Meest gelezen