Belgische Most Wanted-crimineel geeft zichzelf aan bij de politie

Een Belgische crimineel die op de Most Wanted-lijst van Europol stond, heeft zichzelf aangegeven bij de federale politie. Zijn naam is nu dus geschrapt van de lijst. De verdachte was gekend voor grootschalige internationale drugshandel. 

Een Belgische crimineel die gezocht werd voor grootschalige internationale drugshandel heeft zichzelf aangegeven bij de politie. De man stond op de Most Wanted-lijst van Europol en kwam in de zomer nog in het nieuws door de "postkaartactie" van Europol. 

De Europese politiedienst stuurde toen samen met de Belgische federale politie een vakantiekaart aan de verdachte. "Beste A., Belgische frieten zijn de beste en we weten dat je ze mist. Kom terug en geniet ervan - we hebben een fijne verrassing voor jou in petto. Tot snel, de federale politie." 

De politie hoopte met de actie een gouden tip binnen te krijgen over de schuilplaats van de verdachte, die al ettelijke jaren op de vlucht was. Maar nu heeft hij zichzelf dus aangegeven bij de politie. Zijn naam is dan ook geschrapt van de lijst. 

Wat heeft hij op zijn geweten? En waarom wordt hij gezocht?

Wat heeft de Most Wanted-verdachte op zijn kerfstok dat hij opgespoord werd? Grootschalige internationale drugshandel is het korte antwoord. 

De politie viel bijna vijf jaar geleden binnen op dertig plaatsen in binnen- en buitenland om een grote drugsbende op te rollen. Tijdens de huiszoekingen werden in ons land professionele laboratoria gevonden in Vilvoorde en Chimay. Maar liefst 1,4 ton van de synthetische drug MDMA werd in beslag genomen. 13 verdachten konden ingerekend worden, maar de hoofdverdachte wist door de mazen van het politienet te glippen. 

In 2014 werd hij veroordeeld tot 15 jaar gevangenis wegens leiderschap van een criminele organisatie en internationale drughandel, maar hij bleef spoorloos. Tot vandaag. 

Meest gelezen