Binnenkort PeltyMcPeltStreet in Pelt ?

De PeltyMcpeltStreet is één van de 340 namen die inwoners bedachten als nieuwe straatnaam. Ze hadden tot gisteren tijd om hun voorstellen in te dienen. In totaal moeten er 54 straten in Overpelt en Neerpelt een nieuwe naam krijgen als de 2 gemeenten op 1 januari 2019 fusioneren.

De fusie tussen Overpelt en Neerpelt brengt meer met zich mee dan alleen een nieuwe dorpsnaam: ook sommige straatnamen moeten worden veranderd. Het gaat om straatnamen die identiek zijn in de twee gemeenten, of te hard op elkaar lijken. In totaal zullen 54 straten een nieuwe naam krijgen.

Naast PeltyMcpeltStreet zijn er nog opvallende voorstellen, zoals Hartje Lille, Palmboomlaan of Faunasingel. In mei weten we welke namen het gehaald hebben. De gemeenteraad neemt dan een definitieve beslissing.  

Meest gelezen