Video player inladen...

Bracke ontkent dat hij akkoord ging met regeling rond skybox Ghelamco Arena

Gents N-VA-kopstuk Siegfried Bracke ontkent dat hij akkoord ging met de regeling rond de skybox in de Gentse Ghelamco Arena. Schepen Christophe Peeters (Open VLD) had vanmorgen uitgehaald naar Bracke, die gisteren ontslag nam uit de raad van bestuur van de CVBA Arteveldestadion nadat commotie was ontstaan rond het voetbalstadion.

Er waren ook vragen over bepaalde uitgaven van Gentse schepenen in de skybox van het stadion. Peeters stelt dat de regeling rond het gebruik van de skybox en verbonden uitgaven door de gemeenteraad unaniem zijn goedgekeurd, dus ook door Bracke. Maar die betwist dat.

"Ik heb goed geluisterd en vraag hem enkel transparantie. Dat wil zeggen dat hij het document moet bovenhalen waarin al die regelingen voor de verschillende schepenen zijn omschreven", aldus Bracke. "In welk document, goedgekeurd door de gemeenteraad - of de raad van Bestuur van de CVBA Arteveldestadion - staat dat?", vraagt Bracke zich af.

"Indien ik samen met al mijn collega's in de gemeenteraad over het bewuste document heen heb gekeken - wat ik absoluut niet geloof - is het dan opgelost?" Bracke gaat volgende week maandag op de gemeenteraad meer uitleg vragen rond de Ghelamco-kwestie en het gebruik van de skybox.

De heisa rond het Ghelamco-stadion barstte vorige week los nadat passages uit het boek "De illegale Ghelamco Arena" van auteur Ignace Vandewalle in de pers verschenen. Het boek wordt later deze week voorgesteld. Het Gentse stadsbestuur ontkent alle aantijgingen uit het boek, dat naast de financiering van de skybox ook vragen stelt bij de openbare aanbestedingsprocedure van het stadion. Vrijdag zou het stadsbestuur bewijsstukken leveren die de kritiek moeten weerleggen.

Meest gelezen