AFP or licensors

Britse bouwreus Carillion failliet, tienduizenden jobs bedreigd

Het Britse bedrijf Carillion, het op een na grootste bouw- en dienstenbedrijf in het Verenigd Koninkrijk, is failliet. Tienduizenden banen zijn bedreigd: 20.000 in het Verenigd Koninkrijk en nog iets meer in de rest van de wereld.

Gesprekken tussen het verlieslatende Carillion, schuldeisers en de Britse overheid om het bedrijf van de ondergang te redden, hebben niets opgeleverd. De Britse banken willen niet langer geld lenen aan Carillion, dat voor ruim 1 miljard euro schulden heeft.

Carillion heeft ziekenhuizen, spoorlijnen en gebouwen van het ministerie van Defensie gebouwd. Behalve in de bouw is het bedrijf ook actief in het beheer van scholen, ziekenhuizen en gevangenissen.

Carillion had zich eerder al teruggetrokken uit grote bouwprojecten in Qatar, Saudi-Arabië en Egypte.  

Door het faillissement komen honderden projecten in gevaar, onder meer voor de Britse overheid. De openbare diensten die Carillion levert, zouden wel nog door de Britse overheid worden gewaarborgd, zegt de directie.  

Bij Carillion werken 43.000 mensen. 20.000 van hen werken in het Verenigd Koninkrijk.

Meest gelezen