BELGA/BOGAERTS

Brusselse parken sluiten wegens felle wind

Het KMI verwacht voor deze namiddag en vanavond rukwinden tussen 75 en 85 km/uur. Leefmilieu Brussel beslist daarom om de parken in Brussel te sluiten, van vanmiddag tot morgenochtend.

Leefmilieu Brussel, de overheidsdienst voor milieu van het Brusselse gewest, geeft de raad weg te blijven uit de parken en bossen van het gewest. Parkwachters zullen het publiek informeren en aan parken waarvan de toegang niet afgesloten kan worden, zullen waarschuwingen hangen.

Ook de parken en kerkhoven van de Stad Brussel gaan toe op maandag, maakt schepen voor Milieu en Groene Ruimten Khalid Zian (PS) bekend. Het Terkamerenbos wordt vanaf 12 uur afgesloten voor alle verkeer, laat de Brusselse politie weten. Zodra het weer het toelaat en na het opmeten van de mogelijke schade, gaan de parken en begraafplaatsen opnieuw open.

Meest gelezen