Video player inladen...

Zangeres van rockgroep The Cranberries (46) overleden

De zangeres van de Ierse rockgroep The Cranberries, Dolores O'Riordan, is overleden. Ze was nog maar 46. De doods­oorzaak is nog niet bekend. De zangeres is onder meer bekend van de nummers "Zombie" en "Linger".

De zangeres overleed in Londen, waar ze "even" met haar groep The Cranberries was voor de opnames van een nieuw album. Haar doodsoorzaak is nog niet duidelijk, zo laat haar manager weten. In een mededeling laat haar familie weten aangedaan te zijn door het nieuws. Ze vragen om hun privcacy te respecteren. 

The Cranberries

O'Riordan is bij het grote publiek vooral bekend als zangeres van de Ierse rockgroep The Cranberries, die in 1990 ontstond op initiatief van de broers Noel en Mike Hogan. Dolores O'Riordan voegde zich na een auditie bij de groep, die populair werd in het laatste decennium van de vorige eeuw.

De singles "Linger" - meegeschreven door de zangeres - "Dreams" en "Zombie" werden een hit. Het album "No need to argue" uit 1995 leidde tot een internationale doorbraak.

De band trad onder meer op met The Rolling Stones en AC/DC. De groep verkocht meer dan 38 miljoen albums. 

Vorig jaar trad de groep nog op in het Koninklijk Circus in Brussel, maar even later moest de Europese tournee worden ingekort door gezondheids­problemen van de zangeres. Net voor Kerstmis liet O'Riordan nog weten dat het weer beter met haar gaat. Fans hoopten dan ook op nieuwe concerten. 

Solo

Daarnaast was de zangeres ook aan het werken aan een solocarrière. Zo bracht ze in 2007 haar eerste album "Are you listening?" uit. Twee jaar later volgde de plaat "No baggage". 

De zangeres scheidde in 2014 van Don Burton, waar ze twintig jaar mee samen was. Ze hebben samen drie kinderen. 

Meest gelezen