Nicolas Maeterlinck

Dronken duo steelt nummerplaat van politiecombi in Oostende

Twee lefgozers hebben zaterdagnacht een gewaagde diefstal gepleegd aan het Kursaal op het Monacoplein in Oostende. De 27- en 28-jarige man slopen even na 2 uur naar een geparkeerde politiecombi en trokken de nummerplaat af.  

Ze liepen er snel vandoor en stonden vrolijk met de nummerplaat te zwaaien. In de combi zaten dan wel geen agenten, maar waar het olijke duo zich niet van bewust was, was dat een agent in burger het hele tafereel had gezien. In alle discretie riep hij de versterking op van meerdere patrouilles en besloot het duo in het geniep te volgen.

De collega's waren heel snel ter plaatse en konden de twee dieven verder al tot stilstand brengen ter hoogte van de Westhelling, iets verder van het Kursaal. De nummerplaat kon gerecupereerd worden en het tweetal bleek dronken te zijn.

De twee werden een nachtje opgesloten in de cel om te bezinnen over hun daden. Nadien kregen ze een PV mee. Ze zullen zich allicht later nog moeten verantwoorden bij de strafrechter voor hun stommiteit.

Meest gelezen