Video player inladen...

Festivalorganisator Chokri Mahassine even weer voor de klas

Chokri Mahassine stond als 'ondernemer' voor de klas in de Sint-Aloysiusschool in Zepperen. Hij kwam jongeren enthousiast maken voor het ondernemerschap.

De organisator van Pukkelpop is zelf nog ooit leraar aardrijkskunde geweest. Hij was blij om nog eens voor de klas te staan: "het is lang geleden maar wel heel plezant. Zeker om te horen met welke vragen de jongeren zitten. Ik wil ze vooral bijbrengen dat ze goesting moeten hebben om te ondernemen, en dan kom je er wel."

Ondernemers voor de klas is een actie van Vlajo. Die organisatie wil jongeren meer ondernemend maken. Chokri gaf de eerste les van dit jaar. Maar nog 350 andere ondernemers zullen ook in andere Vlaamse scholen voor de klas gaan staan.

“Met Ondernemers Voor de Klas geven we ondernemerszin een menselijk gezicht”, aldus Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg, de werkgeversorganisatie die destijds initiatiefnemer was van het Ondernemer voor de Klas-project.  “De persoonlijke verhalen van bedrijfsleiders inspireren onze jongeren en schetsen de competenties die op de bedrijfsvloer nodig zijn. Het is fantastisch dat zoveel drukbezette ondernemers en bedrijfsleiders zich met plezier vrijmaken om hun ervaringen te delen.”

Meest gelezen