Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Ford wil 11 miljard dollar investeren in e-auto's

De Amerikaanse autobouwer Ford wil 11 miljard dollar (omgerekend 9 miljard euro) investeren in de ontwikkeling van elektrische auto's. Dat heeft de op een na grootste autobouwer van de Verenigde Staten bij de Detroit Auto Show bekend gemaakt.   

Oorspronkelijk wilde Ford 4,5 miljard dollar steken in elektrische auto's, maar het succes van Tesla heeft de gevestigde automerken wakker geschud. Daarom worden de investeringen in stekkerauto's fors opgeschroefd.

De Focus is de eerste auto die Ford als e-auto zal uitbrengen in de Verenigde Staten. Het modellengamma wordt de komende jaren uitgebreid met onder meer een pickup. Rivaal General Motors wil tot 2023 zeker twintig stekkerauto's op de markt brengen.

Meest gelezen