Anna Wintour met fotograaf en vriend Mario Testino.

Vogue en Vanity Fair passen voortaan voor fotografen Testino en Weber

Fotografen Mario Testino en Bruce Weber krijgen geen opdrachten meer van bekende modemagazines zoals Vogue en Vanity Fair. De twee worden van grensoverschrijdend gedrag beschuldigd door mannelijke modellen en assistenten. The New York Times bracht het verhaal naar buiten, maar beide heren ontkennen.

In The New York Times praten 15 mannelijke modellen en assistenten over hun ervaringen tijdens fotoshoots met fotografen Testino en Weber. Ze spreken allen over seksuele avances, handtastelijkheden en masturbatie. Testino en Weber ontkennen en zijn naar eigen zeggen verbijsterd. Volgens Testino kunnen de getuigen zelfs niet aanzien worden als "betrouwbare bronnen". Zijn advocaten hebben alvast gesproken met voormalige medewerkers en zij staan niet achter de aantijgingen.

Weber en Testino zijn klinkende namen in de modewereld. De Peruaan Testino (63) werkte in het verleden voor de Britse koninklijke familie en maakte onder meer de verlovingsfoto's van prins William en Kate Middleton. Hij ging aan de slag voor ontwerper Michael Kors en het modemerk Burberry. Ook de cover van Vogue met tennisster Serena Williams en haar kersverse dochter is van zijn hand. De Amerikaan Weber (71, foto onder) is bekend van zijn campagnes voor Calvin Klein, Abercrombie & Fitch en Ralph Lauren.

Vogue-hoofdredactrice en icoon Anna Wintour laat weten dat het om twee goede vrienden van haar gaat. "Ik geloof sterk in spijt en vergiffenis, maar ik de neem de beschuldigingen ernstig en we hebben dus besloten onze samenwerking voorlopig stop te zetten."

Meest gelezen