Willem Govaerts

Gedeputeerde Marc Florquin mikt op burgemeesterssjerp in Diest

Vlaams-Brabants gedeputeerde Marc Florquin (58), onder meer bevoegd voor economie, is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Diest lijsttrekker voor SP.A. De sociaaldemocraten trekken er onder het motto 'Samen voor Diest' naar de kiezer.  

Florquin was in het verleden jarenlang schepen in de Oranjestad, maar gaf dit ambt op om in 2014 gedeputeerde te worden. Bij de verkiezingen in 2012 haalde Diest Democratisch en Solidair (DDS) acht van de 27 zetels, N-VA zeven, SP.A-Groen zes, Open Vld vijf en Vlaams Belang één zetel. DDS van burgemeester Jan Laurys vormde een coalitie met SP.A-Groen.

Laurys (66), die sinds 2007 burgemeester is, is na de volgende verkiezingen geen kandidaat meer voor een uitvoerend ambt. De DDS-lijst wordt getrokken door Geert Gluckers. SP.A en Groen gaan bij deze verkiezingen overigens apart naar de kiezer.

Meest gelezen