Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Gewonden bij steekpartij op Russische school

In de Russische plaats Perm, 1.500 kilometer ten oosten van Moskou, zijn bij een messengevecht in een middelbare school 15 mensen gewond geraakt. De ware toedracht is nog niet duidelijk. 

Sommige getuigen zeggen dat twee gemaskerde mannen "School 127" binnenvielen. Maar de plaatselijke overheid zegt dat het gevecht ontstond toen twee leerlingen elkaar met messen te lijf gingen. De andere gewonden waren leerlingen en een leerkracht die tussenbeide wilden komen. De docente is er slecht aan toe, ook twee leerlingen raakten zwaargewond. Twaalf mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, meestal met lichte verwondingen. 

De school met 700 leerlingen is geëvacueerd en het Russische gerecht onderzoekt de zaak. De onderzoekers zeggen dat ze de verdachten hebben opgepakt. Mogelijk was een van hen een oud-leerling die boos was om berichten op de sociale media. 

Meest gelezen