HEMA opent winkels in Midden-Oosten

Winkelketen HEMA opent dit jaar drie winkels in Dubai en heeft plannen om de komende vijf jaar nog veel meer winkels in het Midden-Oosten te openen.

De warenhuisketen is voor zijn expansie een samenwerking aangegaan met Apparel Group, een conglomeraat dat wereldwijd 1.750 winkels exploiteert voor merken als Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Rituals.

Het is voor het eerst dat HEMA uitbreidt buiten Europa. De winkelketen koos voor Dubai wegens het grote potentieel en de interessante geografische ligging tussen Europa en Azië. HEMA stelt dat het winkellandschap in Dubai veel luxewinkels kent, terwijl de lokale bevolking vooral bestaat uit gezinnen die behoefte hebben aan winkels met betaalbare en hoogwaardige producten. (Lees verder onder afbeelding)

HEMA heeft momenteel 700 winkels, in negen landen. "Onze internationale expansie is met deze stap in een nieuwe fase gekomen. We hebben al langer veel interesse om HEMA uit te breiden naar landen buiten Europa", zegt Internationaal directeur Richard Flint.

HEMA wil geen exacte aantallen noemen van de winkels die het in het Midden-Oosten wil openen. In de samenwerking met Apparel Group is HEMA  verantwoordelijk voor het merk, het assortiment en de uitstraling van de winkel. Apparel is verantwoordelijk voor de exploitatie van de winkels, inclusief het personeel.

Meest gelezen