Meer agressie tegenover postbodes

Vorig jaar is het aantal gevallen van agressie tegenover postbodes met 40 procent gestegen. In totaal waren er 193 gevallen. 

In 2017 heeft bpost 193 gevallen van verbale of fysieke agressie tegenover postbodes opgetekend, een stijging met 58 gevallen in vergelijking met het jaar voordien. Dat schrijft La Dernière Heure op basis van een antwoord op een parlementaire vraag aan minister van Post Alexander De Croo (Open VLD).

De meeste agressiegevallen gebeurden in Wallonië, waar er 89 werden opgetekend. In Vlaanderen ging het om 81 meldingen, in Brussel om 23. Door het geweld waren de postbodes vorig jaar alles samen 1.147 dagen arbeidsongeschikt.

"Meer respect tonen voor postbodes"

"We zien dat er vooral meer verkeersagressie is, mensen die geen geduld meer hebben voor postbodes die laveren tussen het verkeer", zegt minister De Croo.  "We moeten meer respect tonen voor de postbodes. Ik denk dat we die boodschap meer moeten brengen en bpost gaat dat de komende maanden ook doen."

De meldingen worden ernstig genomen, benadrukt De Croo:  "Er bestaat een hulplijn waarmee men beter in kaart kan brengen op welke plaatsen en op welke momenten er agressie plaatsvindt, zodat bijvoorbeeld de politie kan tussenbeide komen."

Meest gelezen