Video player inladen...

Miss België: "Het kwetst me enorm... waarom mensen beoordelen op basis van hun uiterlijk?"

De kersverse Miss België Angeline Flor Pua voelt zich gekwetst na de racistische uitlatingen op sociale media. In het verleden heeft ze nooit gelijkaardige problemen gehad. "Het kwetst me enorm... waarom mensen beoordelen op basis van hun uiterlijk", zegt ze met een snik in de stem op MNM. Ze wijst erop dat ze niet de eerste Miss België is met buitenlandse roots.

De 22-jarige Angeline Flor Pua was vanochtend te gast in de ochtendstudio van MNM. Hoewel ze afgelopen dagen nog niet veel geslapen heeft (zo'n 6 uurtjes), was ze vanochtend alert. Uiteraard ging het over de bagger die de kersverse miss over zich heen kreeg voor haar Filipijnse roots.

"Ik ben geboren in Wilrijk en ben in Antwerpen opgegroeid. Ik heb nog nooit racistische opmerkingen gekregen", stelt Flor Pua. Ze geeft toe dat het kwetste, maar wijst erop dat ze niet de eerste Miss België is met een kleurtje. "We hebben Laura Beyne (Congolese roots), Tatiana Silva (Kaapverdische roots) en Zeynep Sever (Turkse roots). Ach, life goes on."  

Ik heb nog nooit racistische opmerkingen gekregen

Media alvast geen prioriteit

Flor Pua volgt een pilotenopleiding. Hoe gaat ze die zware studies combineren met haar miss-titel?  Daar moet nog even over nagedacht worden. "Momenteel is het heel druk", zegt ze. "We moeten de planning bekijken hoe we dat kunnen combineren."

Of ze "iets gaat doen in de media", een droom voor vele Miss België-kandidaten in het verleden? De laatste jaren waren de media-aanbiedingen echter erg schaars, zoniet onbestaande. Flor Pua ligt er alvast niet van wakker: "Dat is niet mijn prioriteit, maar ik laat de deur op een kiertje staan. Ik wil vooral een rolmodel zijn voor jongeren."

Meest gelezen