Natuurpunt Meise wil ecoduct of -tunnel over A12

Natuurpunt Meise wil een ecoduct of -tunnel voor dieren over de A12. Het is erg druk aan de A12 en op termijn wordt het er nóg drukker. Dieren hebben daarom meer en meer nood aan een veilige oversteekplaats.

De A12 is een drukke weg. Maar op termijn wordt het daar nóg drukker. Langs de A12 komt een tramlijn naar Brussel en in Londerzeel komt er een heus af- en oprittencomplex voor automobilisten. Voor dieren wordt het dus almaar moeilijker om op een veilige manier die A12 over te geraken. Daarom pleit Natuurpunt Meise voor een ecoduct of -tunnel aan de A12. Frank Vermoesen weet al perfect waar die zou moeten komen. ''Als je op de A12 rijdt tussen Antwerpen en Brussel is er nog maar één plekje waar de lintbebouwing even stopt. En dat is in het noorden van Meise, tussen de toekomstige verkeerswisselaar in Londerzeel, Leefdaal bos tot Neeromhof''. 

Het viaduct of tunnel zou niet enkel voor kikkers of padden moeten dienen maar ook voor grotere dieren, zoals reeën, vossen en everzwijnen. De fietsers zouden op die plek ook moeten kunnen oversteken. 

Natuurpunt wil ook dat de bomen die gekapt worden voor de aanleg van de tramlijn naar Brussel, gecompenseerd worden op het grondgebied van Meise en niet op één of andere verre plek. 

Meest gelezen