Foto Kurt bvba, Foto Kurt

Notaris wordt uitdager van burgemeester Walter De Donder in Affligem

In Affligem trekt de lokale Open VLD als onderdeel van een ruimere burgerbeweging onder de naam OPEN2040 naar de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker is notaris Tim Herzeel. Hij zal het moeten opnemen tegen CD&V-politicus Walter De Donder (Lijst van de Burgemeester), die sinds 2011 burgemeester is.  

De Donder is bij het grote publiek beter bekend om zijn rol als burgemeester in 'Samson en Gert' en kabouter Plop in de gelijknamige kleuterserie.

Bij de verkiezingen in 2012 haalde de Lijst van de Burgemeester (LB), een samengaan van CD&V, SP.A, Groen en onafhankelijken, 10 van de 23 zetels. Ook in 2018 trekt LB  naar de kiezer. Dat zal het deze keer doen zonder Groen en enkel met CD&V (met De Donder als lijsttrekker), SP.A en onafhankelijken.

Open VLD-CTL haalde in 2012 zes zetels, N-VA vijf zetels en Affligem.NU twee zetels. Lijst van de Burgemeester vormde hierop met N-VA een coalitie. In 2018 trekken N-VA en Affligem.nu samen naar de kiezer met Belinda Everaert als lijsttrekker.

Meest gelezen