Video player inladen...

Rutten: "Geef de mensen kansen en ze zullen ze grijpen"

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten schaart zich vierkant achter Angeline Flor Pua, de nieuwe Miss België. Die kreeg veel racistische reacties omdat ze van Filipijnse afkomst is. "We moeten iedereen kansen bieden zonder vooroordelen, want onze economie heeft elk talent nodig", zei Rutten op de nieuwjaarsreceptie van haar partij.

"Ik wil de nieuwe Miss België feliciteren. Het is een vrouw die bijna piloot is, ze komt uit Borgerhout en heeft Filipijnse roots en toch is ze honderd procent van ons, " zegt Rutten. "Mijn oproep vandaag is dan ook om iedereen kansen te geven en af te stappen van vooroordelen, onze economie heeft elk talent nodig."

In haar toespraak was Rutten ook heel positief over premier Michel. "Charles Michel is de eerste minister van onze liberale regering en wij zijn zijn partner om te hervormen. De economie draait goed, we hebben het land opnieuw goesting gegeven, maar het werk moet nu worden voortgezet.", zegt Rutten.

"Michel heeft vier jaar geleden zijn nek uitgestoken, met een heel ambitieus hervormingsprogramma om het land economisch weer te doen draaien. Hij bewijst elke dag dat je door hard te werken en resultaten te boeken je het communautaire kan overstijgen en wij steunen dat voor 200 procent. Wij zijn de partner waarop hij kan rekenen", zegt Rutten.

Zij is ook voor de rest van de regeringstermijn nog ambitieus. "Met Open VLD hebben we nog een aantal voorstellen op tafel liggen: de sociale vlaktaks, 500 euro, onbelast bijverdienen en ook de erfbelasting willen we nog verder verlagen", aldus Rutten.    

Video player inladen...

Miss België op receptie

Ook de nieuwe Miss België was op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld: "Ze is 100 %van ons", zei voorzitter Gwendolyn Rutten. Angeline Flor Pua had net na haar verkiezing als nieuwe Miss België een hele reeks racistische reacties gekregen.

Video player inladen...

Meest gelezen