Taalproblemen op de trein naar Rijsel

Er zijn taalproblemen op de trein richting Rijsel. Die trein wordt gesplitst in Kortrijk: de eerste rijtuigen rijden door naar Poperinge en de andere naar Rijsel. Dat wordt omgeroepen in het Nederlands en niet in het Frans, waardoor Franstaligen vaak op het verkeerde deel zitten.

Er zijn problemen met de trein naar Rijsel, die uit het binnenland komt, en gesplitst wordt in Kortrijk. De eerste rijtuigen rijden door naar Poperinge, de andere naar Rijsel (Lille-Flandres). Dat wordt omgeroepen in het Nederlands in het station en in de trein, maar niet in het Frans. Daardoor zitten Franstaligen vaak op de verkeerde trein richting Poperinge.

Taalwetgeving

"De NMBS volgt in deze situatie de taalwetgeving. In Vlaanderen geldt de Nederlandse taal, in Wallonië de Franse taal en in Brussel beide talen. Als er echt problemen zijn of als er een klacht wordt ingediend, dan moeten we daar een oplossing voor vinden. We willen dat de reizigers op hun bestemming aankomen en gaan dit nu intern eens bekijken", vertelt Bart Crols van de NMBS.

Meest gelezen