Oost-Vlaamse vrachtwagen rijdt zich vast in Duits stadje, Poolse chauffeur volgde blindelings gps

In Schorndorf, in het zuidwesten van Duitsland, heeft een Poolse trucker zich vastgereden op een smalle weg en zo heel wat schade veroorzaakt. De man volgde blindelings zijn gps en begreep de waarschuwingen van de omstaanders niet. De chauffeur rijdt voor een Poolse onderaannemer van een transportbedrijf uit Oost-Vlaanderen.

De 29-jarige Pool was er blijkbaar van overtuigd dat de weg breed genoeg was voor zijn vrachtwagen. Of hij vertrouwde zo blindelings op zijn gps dat hij zijn eigen ogen negeerde. Maar die gps was hoogst­waarschijn­lijk niet meer actueel. Op de plek waar hij zich vastreed, is intussen een nieuwe weg aangelegd voor het doorgaande verkeer. De oude weg is versmald en enkel nog bedoeld voor lokaal verkeer.

De borden die waarschuwen voor de gewijzigde verkeerssituatie, werden door de chauffeur niet opgemerkt of genegeerd. Volgens de politie waren er ook omstaanders in de buurt die de man op zijn fout wezen, maar die verstond hij niet omdat hij geen Duits spreekt. "Pas toen de oplegger al in de grond vastzat, begreep hij zijn vergissing", luidt het.

De truckchauffeur probeerde nog om te keren, maar daarbij beschadigde hij de vangrail en kantelde de truck bijna om. Vervolgens greep de politie in. Verschillende takelvoertuigen moesten ter plaatse komen om de vrachtwagen weg te halen. De weg was urenlang versperd en het duurde meer dan 24 uur voor alles was opgeruimd.

De chauffeur rijdt voor een Poolse onderaannemer van De Vreese Logistic uit Oost-Vlaanderen. Die onderaannemer zal instaan voor de verdere afhandeling van het schadegeval, zeggen ze daar aan onze redactie. De rekening zal wellicht meerdere duizenden euro bedragen.

Meest gelezen