Toon Royackers

Veertien personen afgevoerd na CO-intoxicatie in pand in Hamont-Achel

 De hulpdiensten in Noord-Limburg hebben veertien personen, onder wie enkele kinderen, naar het ziekenhuis afgevoerd voor een CO-intoxicatie.  

De mensen kwamen in moeilijkheden in een woning aan de Brouwerstraat in Hamont-Achel. Omstreeks 18.45 uur voelden enkele inwoners in het gebouw op de derde verdieping zich plots onwel. Zij gingen naar buiten en sloegen alarm bij de hulpdiensten. Meteen werden de andere woningen eveneens geëvacueerd.

Uit metingen door brandweerzone Noord-Limburg bleek nadien dat er effectief CO was vrijgekomen. "Een slechte verbranding in combinatie met de wind die op de schouw stond heeft geleid tot een hoge concentratie CO", zegt burgemeester Theo Schuurmans.

"Alle mensen zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis meegenomen en mogen wellicht vanavond al terug naar huis. Het gaat om twee gezinnen met kinderen. De eigenaar is intussen aan het bekijken hoe het euvel hersteld kan worden. Al bij al valt het nogal mee", zegt Schuurmans.

Meest gelezen