Jodenster en SS-helmen te koop aangeboden op grootste Franse online koopjeskrant

De directie van de Franse veilingsite Leboncoin heeft zich geëxcuseerd nadat een zestal nazi-voorwerpen afgelopen weekend op de site te koop waren aangeboden. Volgens de site zijn de voorwerpen ontsnapt aan het controlesysteem.

Een zestal nazi-voorwerpen, waaronder Jodensterren, SS-helmen en nazi-armbanden, werden afgelopen zaterdag te koop aangeboden op Leboncoin, de populairste veilingsite van Frankrijk (foto: Twitter). "Authentieke verzamelobjecten", zo werden ze aangeprezen door de surfer uit Argenteuil in de Parijse banlieue die ze online had gezet.

De advertenties zijn door de mazen van het net geglipt, zegt de veilingsite, die ze pas de volgende dag ontdekte en van de site haalde. "Ik bied mijn excuses aan aan wie, net als ik, geschokt was door de inhoud van de advertenties", zegt de directeur van Leboncoin. "Dagelijks zijn er systematische controles -door een computeralgoritme en daarna door een personeelslid- van 800.000 nieuwe advertenties, maar deze zijn helaas aan de aandacht ontsnapt".

De persoon die de voorwerpen online heeft gezet, zal gerechtelijk worden vervolgd. Het Franse bureau voor waakzaamheid jegens antisemitisme gaat ook een klacht indienen tegen de veilingsite die de advertenties online heeft gezet.

Meest gelezen