Videospeler inladen...

Staatssecretaris Zuhal Demir: "Angeline Flor Pua kan wel degelijk een klacht indienen"

Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) roept in het Radio 1-programma "De ochtend" op om op sociale media massaal te reageren tegen "domme, racistische opmerkingen". Ze doet dat na de beledigingen aan het adres van Miss België Angeline Flor Pua. Demir zegt ook dat Flor Dua naar de rechtbank kan stappen.

Een Miss België met Aziatische roots, het is niet bij iedereen in de smaak gevallen en dus deden de internettrollen hun werk. Tot groot ongenoegen van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir. Zij roept in de eerste plaats op om te reageren op racistische opmerkingen op sociale media. "Keur het massaal af. Het stemt me hoopvol dat heel veel Vlamingen dat ook al hebben gedaan. Heel veel Vlamingen zijn trots op onze Miss. Het meisje is hier potverdekke geboren en getogen", zegt Demir.

Flor Pua kan ook een klacht indienen. In het verleden bleek echter dat drie kwart van die klachten rond racisme wordt geseponeerd. "Dat klopt, omdat er weinig bewijsmateriaal is. Maar in dit geval kan Angeline wel degelijk naar de rechtbank stappen", stelt Demir.

Ze is hier potverdekke geboren en getogen!

De staatssecretaris zal ook laten onderzoeken of er bij Facebook en Twitter een policy bestaat rond racismebestrijding. "Domme, racistische opmerkingen ga je altijd hebben", merkt Demir wel op.  Haar kabinet werkt volop aan een actieplan.  

Meest gelezen