Videospeler inladen...

Slachtoffer: "Er hing al van 8 uur 's ochtends een gasgeur in het gebouw"

Al van 's ochtends vroeg hing er een gasgeur in het appartementsgebouw aan de Paardenmarkt, waar gisteravond een explosie plaatsvond. Dat vertelt een van de bewoners, die op de derde verdieping woonde van het huis waar de explosie plaatsvond. "Ik wou de hulpdiensten bellen, maar de huisbaas zegt altijd dat we geen politie mogen bellen, dus ik heb dat dan niet gedaan."

Al van 8 uur 's ochtends hadden alle bewoners een gasgeur opgemerkt, vertelt de jongeman. Het was al de tweede keer dat er zo'n gasgeur was, ook vorige maand was dat het geval. Deze keer was de gasgeur nog feller, zegt hij. "Mijn buurman, een Italiaan, zei twintig minuten voor de explosie dat het gebouw ging ontploffen. En dat is dan ook gebeurd."

De man was op het dakappartement, op de derde verdieping, zijn tandenborstel aan het zoeken om te gaan douchen op de eerste verdieping. "Ik had geluk dat ik op de derde verdieping ben gebleven, want anders had ik alles op mij gehad." Uiteindelijk kon hij op eigen kracht van onder het puin kruipen.

In totaal woonden ze met 6 à 7 personen in het appartementsgebouw. "Naast mij woonde een Italiaan en een Roemeen. Mijn beste vriend woonde beneden. Het dak is helemaal op hem neergekomen. Alle drie waren ze mijn naam aan het roepen. Helemaal onderaan woonde een Afghaan, hem heb ik helemaal niet gehoord..." 

Een uur voor de explosie waren er ook nog mensen aan het werk op het gelijkvloers. Ze waren aan het renoveren, want daar zou een Belgisch-Amerikaans restaurant komen en over een tweetal weken zouden die werken gedaan zijn. Misschien is er daar een buis verkeerd gelegd en was er daarom een explosie?"

De man wilde gisterochtend graag de hulpdiensten bellen, maar heeft dat niet gedaan. "De huisbaas zegt altijd dat we geen politie mogen bellen, dus hebben we dat niet gedaan. Ik heb wel met de buren proberen te spreken."

De jongeman herstelt intussen in het ziekenhuis van zijn verwondingen, maar hoopt dat hij vandaag het ziekenhuis mag verlaten.

Meest gelezen