Danny Gys/Reporters

Actiris schrapt vacature van koerierbedrijf Deliveroo wegens "ongepast gebruik"

De Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling Actiris schrapt tijdelijk een werkaanbieding van koerierbedrijf Deliveroo. De vacature vermeldt een statuut als loontrekkende, maar Actiris vermoedt dat dat niet klopt. 

Actiris heeft het in een persbericht over “(…) ongepast gebruik van haar platform voor gratis verspreiding van werkaanbiedingen (…)”. De Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling biedt aan werkgevers de mogelijkheid om gratis werkaanbiedingen te verspreiden via een online platform. Dat kan in een categorie “loontrekkende” of “zelfstandige”.  

De werkaanbieding voor een fietskoerier bij Deliveroo werd gepubliceerd op 12 januari in de categorie “loontrekkende”, maar op grond van de functiebeschrijving “vermoedt” Actiris dat het om een vacature voor een zelfstandige gaat. 

Actiris beroept zich voor zijn beslissing om de vacature te schrappen op het onderzoek dat federaal minister van Werk Kris Peeters heeft aangekondigd. Peeters wil weten of het zelfstandigenstatuut dat Deliveroo voorstelt aan zijn medewerkers, wettelijk in orde is. In afwachting van de resultaten van dat onderzoek, schrapt Actiris “tijdelijk” de werkaanbieding van Deliveroo.

Meest gelezen