Jasper Jacobs

Bijna 330.000 Belgen melden vakantie aan Buitenlandse Zaken

Wie op reis gaat, registreert zich steeds vaker op de reiswebsite Travellers Online van Buitenlandse Zaken. Op die manier beschikken zowel Buitenlandse Zaken als de ambassades en consulaten meteen over de nodige gegevens in geval van nood. Mensen registreren zich vooral wanneer ze op vakantie gaan naar Turkije, Egypte of Spanje.

Sinds de reiswebsite Travellers Online van Buitenlandse Zaken in 2015 in het leven werd geroepen, hebben al 328.269 Belgen er gebruikt van gemaakt. Je registreren op de website travellersonline.diplomatie.be is gratis. Gebruikers moeten er een account aanmaken, hun reisgegevens invullen en een contactpersoon in geval van nood kiezen. 

Sabine Joosten

Op die manier beschikken zowel Buitenlandse Zaken als de ambassades en consulaten meteen over de juiste contactgegevens van de betrokken persoon. In geval van nood kunnen ze snel informatie geven, bijstand verlenen, of de contactpersoon in België verwittigen. Twee weken na afloop van de reis worden de gegevens opnieuw gewist uit het systeem.

JORIS VAN GENNIP

Turkije, Egypte en Spanje in de top 3

In de top tien van reisbestemmingen waarvoor mensen zich het vaakst registreren, staan zowel Europese als niet-Europese landen. De top drie bestaat uit Turkije (44.277 registraties), Egypte (17.718) en Spanje (17.104). Daarna volgen de Verenigde Staten (15.282), Frankrijk (14.596), Marokko (13.442), Thailand (12.629), Indonesië (10.025), Griekenland (8.724) en Italië (6.439). 

Registreer ook andere bestemmingen 

Didier Vanderhasselt, woordvoerder FOD Buitenlandse Zaken

Volgens Didier Vanderhasselt, woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken, is deze top logisch te verklaren. “Turkije en Egypte zijn nog steeds grote toeristische trekpleisters. Maar tegelijkertijd zijn het ook landen waar er soms spanningen, grote betogingen of aanslagen plaatsvinden”. Verder roept hij de Belgen op om ook andere reisbestemmingen te registreren: “Er zijn natuurlijk landen waar er meer kans is op politieke onrust of natuurrampen, maar je weet nooit wat er je op reis kan overkomen.” 

Meest gelezen