Video player inladen...

John Crombez: "Voorzitter Descheemaeker van Raad van Bestuur De Lijn is enige die dingen kan hebben gelekt"

De SP.A-voorzitter John Crombez haalt in "De afspraak" snoeihard uit naar Marc Descheemaeker, voorzitter van de Raad van Bestuur bij De Lijn. Hij zegt dat Descheemaeker de enige kan zijn die dingen in de krant heeft gebracht die het Antwerpse SP.A-kopstuk Tom Meeuws van zijn voetstuk hebben gehaald. Descheemaeker zit voor de N-VA in de Raad van Bestuur bij De Lijn. 

John Crombez is duidelijk niet gelukkig met de gang van zaken in de politiek van de voorbije dagen. Hij verwijst naar de beschuldigingen van ex-LDD'er Ignace Vandewalle aan het Gentse stadsbestuur in verband met de Ghelamco-arena, maar ook naar de beschuldigingen van vandaag aan het adres van Meeuws van vandaag. "De laatste tijd worden dossiers naar buiten gebracht met de bedoeling om te beschadigen", aldus Crombez.

Het is informatie die bijna niemand kan hebben, de voorzitter van de Raad van Bestuur heeft dat wel

SP.A-voorzitter John Crombez in "De afspraak"

In verband met Tom Meeuws noemt de SP.A-voorzitter meteen man en paard. "De voorzitter van de Raad van Bestuur van De Lijn, Marc Descheemaecker, kan de enige zijn die dingen in de krant heeft gebracht met de bedoeling om Tom Meeuws te beschadigen."

"Er is binnen De Lijn indertijd over heel dat verhaal gesproken", weet Crombez. "Het ging over de limieten van de uitgaven en de regelgeving waaraan dat moet worden onderworpen. Ze zijn uit elkaar gegaan en er is een dading waarin wordt gesteld dat zowel het bedrijf als Tom Meeuws geen documenten tegen elkaar mochten gebruiken." In de informatie uit de krant van vandaag staat volgens Crombez informatie die Meeuws zelfs nooit heeft gezien. "Het is informatie die bijna niemand kan hebben", zegt de SP.A-voorzitter, "de voorzitter van de Raad van Bestuur heeft dat wel". 

Beweringen, beschuldigingen en insinuaties zijn genoeg om pagina's in de kranten te schrijven

SP.A-voorzitter John Crombez in "De afspraak"

Voor hem kan er geen twijfel over bestaan: hier zit de N-VA achter. "Zijn we verbaasd? Nee."

"Ik vind dat de media de politiek keihard moeten controleren", erkent John Crombez. "Maar het is mijn wens en mijn hoop dat de media alle partijen even hard controleren." John Crombez vindt dat de pers middeleeuwse methoden hanteert: "Een jonge vrouw wordt beschuldigd van hekserij, men steekt ze in een zak en gooit ze in een rivier en als ze verdrinkt, zeggen ze dat ze onschuldig is."

"Beweringen, beschuldigingen en insinuaties zijn genoeg om pagina's in de kranten te schrijven", briest Crombez. Hij benadrukt dat Meeuws zich niet eens tegen de beschuldigingen van vandaag kan verdedigen, net omdat er een dading met De Lijn is afgesloten. "Tom Meeuws kan niet reageren, want dan heeft hij een juridisch probleem."

Had De Lijn dan misschien een stok om Meeuws te slaan? Dat kunnen we niet weten, net omdat noch De Lijn noch Meeuws met informatie naar buiten kunnen komen.

Meest gelezen