Hond die in dakgoot wandelde, naar asiel

De Deense dog die in Sin-Niklaas ging wandelen in de dakgoot is naar een asiel gebracht. Het baasje vreesde voor het leven van de hond en heeft het dier naar dierencentrum Waasland verhuisd.

Enkele dagen geleden moest de brandweer uitrukken omdat het teefje Nikki twee hoog in de dakgoten van verschillende huizen te zien was. Blijkbaar was ze door een dakraam ontsnapt uit de studio van haar baasje. Zonder hoogtevrees paradeerde ze langs de daken maar toen de brandweer naderde begreep ze toch dat ze iets stouts deed.

Nog voor de spuitgasten haar met de brandladder konden bereiken, glipte ze terug naar binnen. Uit voorzorg legde de brandweer dan maar een aantal zandzakjes op het raam. Ze lieten ook een briefje achter waarin de wandeling van Nikki werd beschreven voor haar baasje.

Daarom moet Nikki nu naar het asiel. Het was veel gemakkelijker toen ze nog een pup was, maar nu ze acht maanden is, blijkt ze moeilijk in toom te houden. Volgens haar baasje heeft ze verlatingsangst en breekt ze zelfs uit haar bench uit. Hij wil niet dat ze nog in de dakgoot klimt en mogelijk op straat valt. Daarom moest Nikki tot zijn spijt de studio verlaten en in het asiel op een nieuw baasje wachten. Zelf is hij op zoek naar een betaalbaar huis met tuin. Als Nikki dan nog niet weg is, mag ze terug komen.

 hond 4

kasto80

Meest gelezen