Video player inladen...

De 3 van Ward: Gary Oldman als Churchill, terreur van neonazi's en een woontoren in Gent

De filmtips van Ward Verrijcken zijn terug van even weggeweest.  Intussen is het Oscarseizoen volop in gang geschoten en ook in de Belgische zalen spelen films met Oscarpotentieel.

In "Darkest hour" speelt Gary Oldman de pannen van het dak als Winston Churchill, één van de beroemdste historische figuren van de 20e eeuw. Oldman heeft nog nooit een Oscar gewonnen en in deze film zit hij verstopt onder prachtige make-up. Klassieke en misschien wat over-geregisseerde cinema maar heel interessant vertolkt.

De Duitse film "In the fade" gaat over terroristische acties van neonazis in het huidige Duitsland. Diane Kurger speelt de hoofdrol en ze won daarvoor welverdiend de prijs voor Beste actrice op het filmfestival van Cannes. In Amerika heeft de film onlangs een Golden Globe gekregen voor Beste niet-Engelstalige film.

De Vlaamse documentaire "Rabot" is een interessante film over de voormalige Rabot-toren in Gent die intussen is afgebroken. Christina Vandekerckhove schetst wondermooi heel respectvolle portretten van mensen die het niet breed hebben, kampen met een verslaving of het niet makkelijk hebben in het leven. 

Wie nog meer zin heeft in Oscarfilms kan ook naar "Downsizing", "The Florida project", "Molly's game" en "Three billboards outside Ebbing Missouri" gaan kijken.

 

Meest gelezen