Yoox - Twitter

Dure kleding online vaker verkocht via de smartphone

De Brits-Italiaanse groep Yoox Net-A-Porter heeft voor het eerst ruim de helft van zijn online verkopen gerealiseerd via zijn mobiele site. De groep heeft verschillende webwinkels en is verantwoordelijk voor de websites van meerdere designer labels.

De naam Yoox Net-A-Porter (YNAP) zegt u misschien niet veel. Maar naast een aantal webwinkels, die hoofdzakelijk kleren verkopen, zit de groep ook achter het beheer van een 30-tal websites van designer labels. Onder hen heel wat ronkende namen zoals Armani, Balenciaga, Valentino, ... YNAP is actief in meer dan 180 landen.

2017 was alvast een goed jaar voor de groep. Vorig jaar wist YNAP een recordomzet te draaien van ongeveer 2,1 miljard euro. Dat is 16,9 procent meer dan in 2016. Opvallend is vooral dat YNAP voor het eerst meer dan de helft van zijn verkopen realiseerde via mobiele toepassingen - via de smartphone dus - en niet via klassieke site.

Meest gelezen