AP

Edwin Hawkins, bekend van "Oh happy day", is overleden

Edwin Hawkins, bekend van "Oh happy day", is in zijn huis in Californië overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Dat meldt zijn woordvoerder. Hij is 74 geworden. 

Hawkins was een pionier van de urban gospel. Hij is vooral bekend van de hit uit 1969 "Oh happy day".  De single van zijn koor The Edwin Hawkins Singers met soliste Dorothy Combs Morrison werd binnen twee maanden meer dan een miljoen keer verkocht. Wereldwijd werden er meer dan 7 miljoen exemplaren van verkocht. 

Het nummer is ook te horen in een beroemde scène uit de film "Sister act 2" waarin actrice Whoopi Goldberg in de rol van zuster Mary Clarence leiding geeft aan een koor met lastige leerlingen. Onder meer Joan Baez, Etta James en Bobby Womack hebben een eigen versie gemaakt van de populaire versie van het kerklied uit de 18e eeuw. 

Een jaar later won zijn koor The Edwin Hawkins Singers een Grammy en waren ze ook te horen op "Lay down (Candles in the rain)", de hit van Melanie. 

Meest gelezen