Aichi Prefectural Government's Department of Health and Public Welfare

Japanse stad gebruikt omroepsysteem voor aardbevingen na verkoop giftige kogelvis  

Een Japanse supermarkt heeft per ongeluk giftige kogelvis verkocht. De zeer giftige lever was niet verwijderd uit de vis. De stad roept via luidsprekers in de straten inwoners op om niet meer te eten van de delicatesse.

De kogelvis, of "fugu" is een dure delicatesse in Japan. Bij de bereiding moet de lever verwijderd worden, die een dodelijk gif bevat. Dat is nu dus niet gebeurd in een supermarkt in de stad Gamagori. 

De supermarkt verkocht 5 giftige porties. Een klant ontdekte de fout, waarop de stad haar omroepsysteem in werking stelde. Via luidsprekers in de straten vragen ze de mensen om hun porties kogelvis terug te brengen naar de supermarkt. Normaal wordt dat omroepsysteem gebruikt bij aardbevingen of andere rampen.

Ondertussen zijn er nog 2 kopers die hun giftige portie hebben teruggebracht. De laatste 2 porties worden nog gezocht.

Elk jaar belanden in Japan verschillende mensen in het ziekenhuis door een fuguvergiftiging. Koks die kogelvis willen bereiden, moeten een speciale vergunning hebben. Vaak nemen ze zelf ook de eerste hap om te tonen dat er geen gif meer in zit.

Meest gelezen