Video player inladen...

Huisbaas pand Paardenmarkt: "Niet op de hoogte van gasgeur. Dit is een catastrofe"

De huisbaas van het ontplofte pand op de Paardenmarkt in Antwerpen, is erg aangeslagen door de feiten. Dat zegt hij aan onze redactie.

"Dit is een catastrofe", zo reageert huisbaas Hamdi Chalghmi op de explosie in zijn pand op de Antwerpse paardenmarkt. De man is met vakantie in Egypte, en hoorde pas later dat het incident zich voordeed. Komende nacht keert hij terug naar ons land.

De huisbaas begrijpt niet hoe dit kon gebeuren. "Er zijn doden... Wat een catastrofe!", herhaalt hij. "Alles was nochtans in orde, de gas, de elektriciteit, het hele huis was in orde." De man zegt ook dat hij geen melding kreeg van een gasgeur in het pand de voorbije dagen. Tijdens zijn vakantie had zijn broer, die wel nog in België is, zijn telefoon in handen, maar niemand heeft hem proberen te contacteren, zo zegt hij.

"Gerechtelijk onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak was"

Volgens één van de inwoners van het pand hing er al de hele ochtend een gasgeur. Volgens hem wist de eigenaar dat, en deed hij er niks aan. Maar er zijn op dit moment nog geen bewijzen van huisjesmelkerij. "Het onderzoek is nu in handen van het parket. Het gerechtelijk onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak was", zegt rampenambtenaar Bart Bruelemans.

"Nu is het vooral belangrijk om de situatie veilig te stellen, zeker voor het stormweer dat er aan komt", zegt Bruelemans. "Alle losse elementen moeten dus verwijderd worden. Ook de aanpalende woningen die schade hebben maar niet vernield worden, moeten hersteld worden zodat iedereen snel naar huis kan."

Meest gelezen