Identificatie dodelijke slachtoffers Antwerpen: 39-jarige Belg en 26-jarige Afghaan

De dodelijke slachtoffers van de ontploffing gisterenavond in Antwerpen zijn geïdentificeerd. Het gaat om een 39-jarige Belg en een 26-jarige Afghaan, zo zegt het Antwerpse parket. 

Gisterenavond vond een explosie plaats in een gebouw aan de Paardenmarkt, aan de rand van het centrum van Antwerpen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en verschillende mensen werden levend onder het puin vandaan gehaald.

Vanochtend werden er nog twee mensen uit het puin gehaald die de explosie niet hebben overleefd. Het parket geeft nu meer duidelijkheid over de identiteit van de slachtoffers.

Het gaat om een 39-jarige Belg, die in een van de ingestorte panden woonde, en een 26-jarige Afghaan. Het parket sprak eerst over een man die illegaal in het land was, maar dat bericht blijkt nu niet te kloppen. Het gaat om een asielzoeker die hier een vast adres had. Het is voorlopig wel onduidelijk waarom de man in het pand was. 

Meest gelezen