Jane Fonda laat kankergezwel van onderlip verwijderen

De Amerikaanse actrice Jane Fonda (80) heeft onlangs een kankergezwel van haar onderlip laten verwijderen. Dat heeft ze verteld toen ze bij een interview verscheen met pleisters op haar lip en kin. 

Fonda gaf de pers meer uitleg tijdens de voorstelling van het vierde seizoen van de Netflix-reeks "Grace and Frankie" in New York. "Ik wil even uitleggen waarom ik dit verband heb", zei ze. "Ik heb net een kankergezwel van mijn lip laten verwijderen. Ik dacht dat het al genezen zou zijn voor ik hier voor jullie zou staan, maar het is ok. Ik wil het gewoon uitleggen, normaal gezien loop ik er zo niet bij." 

In een radio-interview relativeerde Fonda de ingreep. "De wereld is aan het vergaan, dus wat is een lip dan? Ze hebben een biopsie gedaan. Het komt goed met mij." In 2010 moest Fonda ook al een klein gezwel uit haar borst laten verwijderen tijdens een routinecontrole. 

Jane Fonda speelde mee in films als "Cat Ballou", "Barbarella", "They shoot horses, don't they?". Voor haar vertolkingen in "Klute" en "Coming home" werd ze bekroond met een Oscar. 

Meest gelezen