Kledingketen C&A komt mogelijk in Chinese handen

De Nederlandse kledingketen C&A wordt mogelijk verkocht aan Chinese investeerders. Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel is de deal bijna rond. C&A zelf bevestigt noch ontkent de berichten.

Het Nederlandse C&A is een van de grootste kledingketens van Europa. De keten telt meer dan 1.500 winkels in 18 Europese landen, waarvan 138 in België. Buiten Europa is C&A actief in China, Brazilië, Mexico en Argentinië. Er werken zo'n 40.000 mensen.

Maar de keten heeft het -zeker in Europa- de jongste jaren erg moeilijk. Er is de toegenomen concurrentie van grote ketens als H&M, Primark en Zara. Die vernieuwen vaker hun aanbod en hebben een hipper imago dan C&A, dat door velen als oubollig wordt gezien. Bovendien zijn er nieuwe spelers op de markt die via e-commerce werken, zoals Zalando.

De eigenaars van C&A, de steenrijke Nederlandse familie Brenninkmeijer, zouden zich op China richten om het bedrijf een nieuw elan te geven. Volgens Nederlandse experts wordt er gezocht naar Chinese investeerders en partners, vooral met het oog op digitale innovatie. Een volledige verkoop aan een Chinees bedrijf wordt als minder waarschijnlijk gezien.

Meest gelezen