Videospeler inladen...

Monumentaal kunstwerk van 28 meter lang te zien in Brussel 

In de grote hal van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel heeft de Belgische kunstenaar Narcisse Tordoir een werk van maar liefst 28 meter lang geïnstalleerd.

Een jaar lang werkte de Antwerpse kunstenaar Narcisse Tordoir aan "Fake Barok". Wat begon als een schets van een nieuwsfoto, groeide uit tot een 28 meter lange en meer dan 2 meter hoge installatie. Vervolgens had Tordoir meer dan een jaar nodig om een geschikte plek te vinden om dit werk tentoon te stellen. Het werd de grote hal van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Brussel.

De opeenvolging van fotografische taferelen en referenties is het commentaar van Tordoir op de grote wereldproblemen waarmee de mensheid  geconfronteerd wordt, zoals oorlog, klimaat en armoede. De installatie is nog tot 4 februari gratis te bekijken.

Meest gelezen